Kosovë

Pak grurë sivjet nga toka e rajonit të Pejës

Pak grurë sivjet nga toka e rajonit të Pejës

Sikur edhe vitin e kaluar, edhe kësaj vere, tokat e bukës në Komunën e Pejës nuk kanë dhënë rendimente të kënaqshme të grurit për sipërfaqe të hektarit. Madje, sivjet mesatarja për një hektar ka qenë për 300 kilogramë më pak se vitin e kaluar, shkruan sot “Koha Ditore”.

“As ne si institucion e as fermerët nuk jemi të kënaqur me sasinë e rendimenteve që janë grumbulluar prej 3.5 tonëve për hektar. Kjo sasi nuk e ka përmbushur pritjen tonë. Rendimentet nuk kanë qenë të kënaqshme në bazë të potencialeve që ekzistojnë dhe kushteve klimatike që i kemi në këtë rajon”, thotë drejtori i Bujqësisë, Mehdi Mulaj.