Pezullohet dhënia e lejeve të ndërtimit në Ferizaj

Pezullohet dhënia e lejeve të ndërtimit në Ferizaj

15 July 2019 14:04

Kryetari i Ferizajt, Agim Aliu, gjatë një takimi sot me drejtorët e drejtorive komunale diskutuan në lidhje me një varg temash të qeverisjes lokale.

Ndër vendimet më të rëndësishme që mori ekzekutivi lokal ishte vendimi për pezullimin e dhënies së lejeve të ndërtimit, si masë efektive që do të mundësojë planifikimin e territorit dhe ndërtimet sipas kritereve dhe standardeve më të larta në këtë fushë.

Kryetari Aliu tha se për herë të parë pas 20 vjetësh, Komuna e Ferizajt po merr këtë hap të domosdoshëm për të frenuar keq-planifikimin e territorit dhe për t’i dhënë mundësi që me analizë paraprake të projektohen zonat dhe kushtet e ndërtimit.

Tema tjera që zunë vend në këtë diskutim ishte edhe Raporti i Auditorit të Përgjithshëm, i cili do të prezantohet në Kuvend në seancën e radhës që do të planifikohet ditëve të ardhshme.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme