Kosovë

Në rolin e merimangës

Foto: Koha
 

Nuk jemi ulur tek shikojmë ndonjë dokumentar për Tibetin, kulmin e botës. Po e lëmë asfaltin dhe po kalojmë mbi një “urë tibetiane” të ngritur mbi Lumëbardh, përpara se t’i rrekemi një shtegu të rrëpirë që të çon qindra metra lart një zinxhiri shkëmbinjsh të thepisur, të cilët qëndrojnë si monumente unike të natyrës, në të djathtë tek ngjitesh grykës së Rugovës.

Ura nuk është statike. Është e ndërtuar prej litarësh metali dhe kalimi nëpër të përbën sfidë, meqë kërkohet mund për ta mbajtur ekuilibrin derisa ecë duke u tundur. Është konstruksion që të përgatit për komunikim ndryshe të trupit me një shteg shumë e shumë herë më sfidues. Shteg që të fut në rolin e merimangës, shkruan sot “Koha Ditore”.