Kosovë

SBASHK-u dhe prindërit kundër mbylljes së shkollave me pak nxënës

 

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), si dhe Këshilli i Prindërve në Kamenicë kanë kundërshtuar idenë e kryetarit, Qëndron Kastrati, për mbylljen e disa shkollave me numër të vogël të nxënësve, shkruan sot Koha Ditore.

Nëse realizohet kjo ide, afro 200 mësimdhënës pritet të mbesin pa punë. Por Komuna është zotuar se ata do të angazhohen në mësime plotësuese, kurse të tjerët do të paguhen nga 70 deri 80 për qind të pagës deri në pensionim të parakohshëm.