Kosovë

Në Klinë e Istog rriten kërkesat për arsimim joformal

Në Klinë e Istog rriten kërkesat për arsimim joformal
 

Në Komunën e Klinës dhe atë të Istogut kohën e fundit është shtuar interesimi i personave të rritur, kryesisht të komunitetit RAE, për ta përfunduar shkollimin fillor, të cilin e kanë braktisur vite më parë apo që nuk e kanë regjistruar fare. Ky interesim dhe këto kërkesa të shtuara të qytetarëve minoritarë të këtyre komuniteteve është duke u identifikuar sidomos gjatë fushatave avokuese, që po zhvillohen nga OJQ “Syri i Vizionit”, me projektin për fushën e arsimit, të financuar nga organizata gjermane GIZ.

Ilir Beqiraj, menaxher i projektit nga “Syri i Vizionit”, tregoi se qëllimi i projektit është që fëmijët e komuniteteve RAE për t’i integruar në arsimin fillor, me theks të veçantë të fëmijëve të kthyer nga jashtë ose të riatdhesuar në Komunën e Pejës, Klinës dhe Istogut. Sipas tij, më e theksuar është nevoja në Komunën e Klinës dhe Istogut, ku siç shtoi ai, ka më shumë të rinj e të rritur që kanë mbetur mbrapa me arsimim fillor, por edhe me të mesëm, shkruan sot Koha Ditore.