Kosovë

Obiliqi paralajmëron padi dhe protesta ndaj KEK-ut për mos-respektimit të Ligjit

Obiliqi paralajmëron padi dhe protesta ndaj KEK-ut për mos-respektimit të Ligjit
 

Kuvendi Komunal i Obiliqit të martën do të mbajë seancë të jashtëzakonshme, prej ku pritet të dalë me rekomandime që pastaj të ngre padi kundër KEK-ut. Por para kësaj seance, kryetari i Obiliqit ka mbledhur banorët e Hades dhe Shipitullës për të marrë edhe rekomandimet e tyre lidhur me problemet me KEK-un, që siç tha Xhafer Gashi, po bën shpërfillje të tërësishme të qytetarëve të Obiliqit në punësim, nuk po e respekton Ligjin për Obiliqin e në theks të veçantë po e shpërfill vendimin e Qeverisë të datës 12.02.2019 për hapjen e procedurave të punësimit për banorët e shpronësuar të fshatit Hade dhe Shipitullë në KEK.

Të shtunën, në takimin që Gashi pati me banorët e fshatrave Shipitullë dhe Hade, tha se KEK-u po bënë shkelje të mëdha në çështjen e punësimit.