Kosovë

Zjarrfikësit kërkojnë ndihmën e qytetarëve kundër zjarreve

Zjarrfikësit kërkojnë ndihmën e qytetarëve kundër zjarreve
 

Zjarrfikësit e Ferizajt, të hënën, kanë intervenuar për fikjen e një zjarri në një sipërfaqe bujqësore në rrugën regjionale Ferizaj-Lipjan.

Halil Osmani, komandanti i Brigadës së Zjarrfikësve në Ferizaj, ka kërkuar nga qytetarët të kenë kujdes dhe të mos ndezin zjarre nëpër parcela bujqësore, sepse ato po paraqesin ndotje të ambientit dhe njëkohësisht po shkaktojnë telashe për banorët e tjerë. Sipas tij, ndezjet e vazhdueshme të zjarreve po e vështirësojnë edhe punën e zjarrfikësve, derisa brenda ditës intervenojnë në dhjetëra raste, shkruan sot Koha Ditore.