Kosovë

S`miratohet vendimi që ia ndalon KEDS-it vendosjen e njësorëve në shtylla në Podujevë

S`miratohet vendimi që ia ndalon KEDS-it vendosjen e njësorëve në shtylla në Podujevë
 

Propozimvendimi i Lëvizjes Vetëvendosje për t’ia ndaluar KEDS-it vendosjen e njësorëve elektrikë në majë të shtyllave në Komunën e Podujevës nuk është përkrahur nga partia në pushtet, LDK. Edhe pse të njëjtit kishin votuar pro futjes në rend dite të kësaj pike që e kishte propozuar shefi i Grupit të këshilltarëve të VV-së, Fitim Haziri, ata (bashkë me dy këshilltaret e përjashtuara nga PDK e AAK) kanë qenë kundër vendimit si i tillë. Ndërkohë që e kishin përkrahur PDK dhe AAK.

I tërë debati për këtë çështje është zhvilluar para se të miratohej rendi i ditës në mbledhjen e së hënës. Fillimisht, shefi i GK të VV-së, Fitim Haziri, e ka paraqitur propozimvendimin që kompanisë private KEDS t’i ndalohet vendosja e njësorëve për matjen e energjisë elektrike në shtyllat e rrjetit elektrik në hapësirat publike në tërë territorin e Komunës së Podujevës, shkruan sot Koha Ditore.