Kosovë

Opozita alarmon për gjendjen në shëndetësinë primare

 

Gjendje e keqe është paraqitur nga këshilltarët opozitarë të Kuvendit Komunal në sektorin e shëndetësisë në Fushë-Kosovë.

Ata kanë thënë se Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) e ka një autoambulancë pa alarm e që nuk i mbyllet dera; se në objekt nuk ka ujë gjithnjë, dhe se aty shpesh nuk bëhen as analizat elementare, pasi mjekët i udhëzojnë pacientët në laboratorët privatë. Këshilltari i PD-së, Ali Ismaili, ka thënë se është bërë një punë e madhe në shëndetësi nga një pjesë e mjekëve, por jo nga të gjithë, shkruan sot Koha Ditore.