Kosovë

Procedohen te përmbaruesi 40 biznese borxhli për taksa në Klinë

Procedohen te përmbaruesi 40 biznese borxhli për taksa në Klinë

Komuna e Klinës duket se po tregohet e vendosur në qëndrimin e saj për të inkasuar borxhet e krijuara, jo vetëm për tatimin në pronë, por edhe për taksat e tjera që obligohen qytetarët dhe bizneset ndaj arkës komunale, e të cilët vite me radhë janë treguar të papërgjegjshëm, duke krijuar ndër vite borxhe rreth dy milionë euro për mospagesa të rregullta.

Për të inkasuar këto borxhe, Drejtoria e Financave së pari i ka kapur për “gjoksi” bizneset që i kanë borxh komunës mjete për taksat e ushtrimit të veprimtarisë së biznesit, shkruan sot Koha Ditore.