Komuna e Vushtrrisë i shpërblen me 5000 euro qytetarët që raportojnë korrupsionin

Dritë Slivova Polisi Dritë Slivova Polisi 20 January 2019 20:56

5,000 euro kushton lufta kundër korrupsionit në Vushtrri.

Zyrtarë të kësaj komune kanë marrë vendim që t’i shpërblejë me këtë shumë qytetarët që raportojnë për rastet e korrupsionit ose problematikat tjera që hasin këtu.

Amir Haradinaj, shef i kabinetit të kryetarit Xhafer Tahiri, kanë thënë se deri tash nuk ka pasur raportime të tilla, por ky vendim synon ta zgjerojë rrjetin e bashkëpunimit me qytetarët, raporton KTV.

Sipas tij, ende nuk është përcaktuar forma e pagesës për qytetarët si dhe cila do të jetë baza e raportimeve për të filluar me hetimin e ndonjë rasti.

Qytetarët e mirëpresin këtë vendim.

Në anën tjetër, në komunë thonë se është miratuar edhe kodi etik për punonjësit e komunës, që synim kryesor e ka respektimin e qytetarit dhe kryerjen me dinjitet të punës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme