Kosovë

Menaxhimi i deponisë inerte në Podujevë do t’i jepet “Pastrimit”

Menaxhimi i deponisë inerte në Podujevë do t’i jepet “Pastrimit”
 

Komunarët e Podujevës do ta funksionalizojnë vetë deponinë inerte në fshatin Llaushë, pasi që kjo komunë nuk është fituese e donacionit në kuadër të aksionit “Ta pastrojmë Kosovën”, në vlerën prej 1.2 milionë eurosh që u është ndarë 5 komunave.

Komuna e Podujevës është fituese e disa kontejnerëve dhe shportave për mbeturina. Drejtori për Shërbime Publike dhe Mbrojtje të Mjedisit, Faik Muçiqi, e ka quajtur përzgjedhjen e fituesve më shumë politike sesa reale pasi, sipas tij, ata e kishin plotësuar kriterin për caktimin e lokacionit për deponi inerte, shkruan sot Koha Ditore.