Zvarritet procesi i zgjedhjes së përfaqësuesve të fshatrave në Ferizaj

Zvarritet procesi i zgjedhjes së përfaqësuesve të fshatrave në Ferizaj

Agim Ademi 19 December 2018 10:31

Kuvendi Komunal i Ferizajt prej 2 vjetësh pati marrë vendimin për ndryshimin e Rregullores për bashkëpunimin e Komunës me fshatra, vendbanime dhe zona urbane. Ndërkohë gjatë këtij viti Komuna ka marrë vendimin për shpalljen e këtyre zgjedhjeve, mirëpo ky proces prej disa muajsh po zvarritet pa ndonjë arsye konkrete.

Përfaqësuesit e disa fshatrave kanë thënë se Komuna insiston ta politizojë procesin zgjedhor me qëllim që militantët e qeverisjes lokale (PDK) të zgjedhën kryetar fshatrash.

Në këtë proces Komuna e Ferizajt është treguar jotransparente edhe me OJQ “INPO”, e cila ka shprehur interesim për monitorimin e zgjedhjeve, mirëpo asnjëherë nuk kanë marrë përgjigje.

Arbenita Topalli, monitoruese në “INPO”, ka thënë se Komuna si njësi vetëqeverisëse, duke u mbështetur në Rregulloren për bashkëpunimin e Komunës me fshatrat, vendbanimet dhe zonat urbane ka kompetencë të organizojë zgjedhjet e përfaqësuesve të bashkësive lokale, mirëpo procesi po zvarritet.

(Më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme