INTERAKTIV

Shasha dyshon që Kosova mund të pranohet në KE pa përparim në dialog

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Drejtori ekzekutiv i Institutit EPIK, Demush Shasha, ka shprehur dyshimet e tij nëse Kosova mund të anëtarësohet në Këshillin e Evropës. Sipas Shashës, që nga viti 2012, Kosova nuk ka bërë avancim ndërkombëtar pa bërë progres në dialog.

Kosova të enjten, përmes ministres së Jashtme, Donika Gërvalla, dorëzoi aplikimin për anëtarësim në Këshill të Evropës. KiE ka 46 shtete anëtare, dhe Kosovës i duhen 31 vota për t’u pranuar.