EXPRESS

Giuffredi e Nicoletta me harmoninë e klarinetës dhe pianos

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Kurorëzimi i këtij edicioni të Festivalit Ndërkombëtar të Klarinetës në Kosovë iu besua klarinetistit italian, Corrado Giuffredi, virtuozit të njohur globalisht me talentin e tij të jashtëzakonshëm dhe zotimin që ia bën klarinetës. Udhëtimi i Giuffredit në botën e muzikës klasike është jo më pak se një itinerar i jashtëzakonshëm.

Por për publikun kosovar performances së tij, e cila u shënua nga një kombinim i rrallë i shkëlqimit teknik dhe kuptimit të hollë të muzikës iu bashkua dhe Federico Nicoletta, pianist italian, i përkushtuar me pasion në muzikën kamertale.