EXPRESS

Ylli i kitarës klasike pushton Mitrovicën

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Magjia e tingujve të kitarës u shpërnda gjithandej në Muzeun e Qytetit të Mitrovicës në edicionin e pestë të “Mitrovica Guitar Days”. Ka qenë kitaristi i shquar Marcin Dylla i cili e ka bërë hapjen. E ka dëshmuar epitetin e tij si njëri prej mjeshtërve të kitarës klasike.

E ka hapur koncertin me “Capricco Diabolico” të Mario Castelnuovo-Tedescos dhe ka një hyrje të fuqishme në zbërthimin e stilit dhe teknikave të tij. Dylla shpalos rrëfime nëpërmjet instrumentit dhe kitara në duart e tij duket e pamjaftueshme. Para secilës vepër në repertor, ai e ka paralajmëruar publikun se çfarë e pret. Ka vazhduar me Sonatën nga opera e 23-të e Wenzel Thomas Matiangas, për të përmbyllur me kalimet e shpërthimet e shpejta te “Cinco Piezas” të Astor Piazzolas, kompozitorit modern, i pashmangshëm në repertorin e kitaristëve.