EXPRESS

Portretet e Lidhjes së dytë të Prizrenit si jehonë e idealit

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Me rastin e shënimit të 80-vjetorit të Lidhjes së Dytë të Prizrenit, në qytetin e vjetër, është hapur ekspozita me fotografitë e 80 veprimtarëve të kësaj ngjarjeje historike. Autorët e ekspozitës kanë vënë në pah rëndësinë e angazhimit të këtyre atdhedashësve për çlirimin e viseve shqiptare, përkatësisht sendërtimin e bashkimit kombëtar. Sipas tyre, 80 vjet më parë i gjithë qyteti ishte ngritur në këmbë për t’i pritur delegatët nga të gjitha viset, që u angazhuan për vazhdimin e aspiratave të Lidhjes së Prizrenit. Krahas fotografive në ekspozitë vend i rëndësishëm u është dhënë edhe artikujve të asaj kohe, përmes të cilëve shpaloseshin veprimtaria dhe programi i Lidhjes së Dytë të Prizrenit.

Hulumtuesi Nexhat Çoçaj ka përkujtuar se veprimtaria e këtij brezi të atdhetarëve ka frymëzuar gjenerata të tëra për t’u angazhuar për lirinë e Kosovës, e që, sipas tij, ka kulmuar me luftën e UÇK-së.