EXPRESS

“Clarinet Podium” në rrëfimin francez për një mbrëmje magjie

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në botën magjepsëse të muzikës klasike ka momente kur dy instrumentistë bashkohen për të krijuar një përvojë dëgjimore, që mbetet në mendjet e audiencës. I tillë ka qenë rasti me koncertin e titulluar “Clarinet Podium” në natën e katërt të festivalit “DAM”, ku klarinetisti i shquar francez, Florent Charpenter, dhe pianistja nga Kosova, Pranvera Hoxha, bashkuan forcat për të krijuar një mbrëmje, ku jehuan disa prej veprave më të njohura nga kompozitorë francezë.

Skena ishte ajo e amfiteatrit të ri të Bibliotekës Universitare. Zhytur në ndriçim të butë e të ngrohtë, që ia shtoi një dozë elegance ambientit, derisa publiku u mblodh në pritje, ishte e qartë se kjo mbrëmje mbante premtimin e një rrugëtimi të jashtëzakonshëm muzikor.