EXPRESS

“Deni dhe deti i thellë i kaltër” në kërkim të empatisë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Shfaqja “Deni dhe deti i thellë i kaltër” u bë pjesë e edicionit të sivjetmë të “FemArtit”. Kjo shfaqje ka sjellë të premten mbrëma në teatrin “Dodona” sfidat e jetës sociale dhe rëndësinë e krijimit të empatisë ndaj të tjerëve.

I është dashur një vit që Prizreni të vijë në Prishtinë e ta zbërthejë rrëfimin për shtigjet e shpëtimit të njeriut. Shfaqjen “Deni dhe deti i thellë i kaltër” e ka sjellë në kryeqytet festivali “FemArt”. Në formatin e teatrit kamertal, tragjikomedia vë në qendër rëndësinë e marrëdhënies mes dy gjinive për funksionimin jetësor. Trajton marrëdhënien mes dy individëve të thyer shpirtërisht e sallën teatrore e mbush me të qeshura dhe emocione, por mbi të gjitha, lë aty një të vërtetë të hidhur të shoqërisë: vuajtjen dhe dhimbjen prej gabimeve.

Ditës së pestë të festivalit feminist, kjo shfaqje i dha edhe një tjetër shembull të mirëqenies së personazhit grua, atë të bashkëveprimit dhe kuptimit me të tjerët. Ndonëse personazhi kryesor vjen me bashkëveprimin e dy gjinive, kjo shfaqje pati boll për t’i dhënë këtij festivali, dhe këtë e beson edhe regjisorja e shfaqjes, Ana Bateva.