EXPRESS

Kalaja e Shkodrës dhe ajo e Lezhës, më të vizituarat

 

Kalaja e Shkodrës “Rozafa” dhe ajo e Lezhës këtë vit kanë thyer rekord sa i përket numrit të vizitorëve. Në materialin në vazhdim mund të kuptoni me shumë për këto dy monumente dhe sa janë vizituar ato.

Kalaja e Shkodrës dhe ajo e Lezhës kanë dyfishuar vizitorët në vitin 2021 në raport me vitin 2020. Kalaja e Shkodrës, “Rozafa”, sipas të dhënave të Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Shkodër, për vitin 2021 numëron 51 mijë e 215 vizitorë. Janë 20 mijë vizitorë më shumë se gjatë së njëjtës periudhë të 2020-tës.

Vitin e kaluar, Kalaja e Shkodrës është ndriçuar duke ofruar një pamje tejet të bukur gjatë natës . Në prill qe vjedhur kablloja e ndriçimit, por më pas dritat ishin funksionalizuar prapë.