EXPRESS

Vajza që prej moshës 15 vjeçe i bie tupanit

 

Ermira Mustafa qëndrimin e kokës dhe trupit e mban drejt teksa krijon tinguj në daulle. Përmes goditjeve me dy shkopinj, studentja e vitit të parë të Matematikës përcjell melodi të njohura tradicionale.

Qysh prej moshës 15-vjeçare, vajza nga Zhegra e Gjilanit filloi lojën në daulle, fillimisht në shtëpi, e më pas edhe në shumë ahengje e dasma. Duke qenë valltare si e vogël, ajo nuk e kishte të vështirë që më pas t’i ekzekutonte ato melodi në instrumentin popullor të njohur edhe si tupan.