Botë

Shteti me sensin e errët të humorit

 

“Toka e dragoit të bubullimës”, kështu pak a shumë përkthehet në shqip emri i plotë i mbretërisë himalajane të Butanit, vend ky që në mënyrë të famshme ka përqafuar jetën moderne bukur shumë kohë pas pjesës së mbetur të botës.

Televizori dhe interneti kanë gjetur qasje në këtë shtet vetëm në vitin 1999, ndërsa rrjetet e telefonisë celulare janë vendosur katër vjet pas kësaj date, shkruan BBC, transmeton “Koha Ditore”. Dhe në mënyrë të pabesueshme, krejt deri në vitet 60’ në këtë shtet nuk kishte nisur as ndërtimi i rrugëve të kalueshme në çdo cep të vendit.