Botë

Iftari hyn në listën e UNESCO-s për trashëgimi kulturore jomateriale

Foto ilustrim
 

Komiteti i Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të agjencisë kulturore të OKB-së ka shqyrtuar dhe miratuar 55 nominime në total, ndër të cilat bën pjesë edhe përfshirja e iftarit.

Turqia, Azerbajxhani, Irani dhe Uzbekistani kanë bërë presion për futjen e iftarit si trashëgimi kulturore jomateriale, vakt i ndarë nga myslimanët në fund të një dite agjërimi gjatë muajit të Ramazanit, si dhe për t’u njohur traditat e tij.