Botë

2023-ta, viti më i nxehtë në histori

 

Agjencia e OKB-së e motit ka njoftuar të enjten se viti 2023 është i sigurt se do të jetë viti më i nxehtë i regjistruar dhe ka paralajmëruar për tendencat shqetësuese që sugjerojnë rritje të përmbytjeve, zjarreve pyjore, shkrirjes së akullnajave dhe valëve të të nxehtit në të ardhmen, raporton agjencia “AP”.

Organizata Botërore Meteorologjike paralajmëroi gjithashtu se temperatura mesatare për vitin është rritur rreth 1.4 gradë Celsius nga koha para-industriale – një e dhjeta e shkallës nën kufirin e synuar për fundin e shekullit, siç përcaktohet nga marrëveshjen e Parisit për klimën.