Botë

Kryediplomati letonez synon postin kryesor në NATO

Foto: AP
 

Ministri i Jashtëm i Letonisë të martën ka treguar për gatishmërinë e tij që të marrë postin më të lartë në NATO. Ai tha se aleanca ka nevojë për një drejtues që krijon konsensus dhe që është i përkushtuar për shpenzime më të larta në mbrojtje dhe ka vizion të qartë si të përballet me Rusinë.

NATO pritet ta emërojë një sekretar të ri të përgjithshëm në samitin në Washington në korrik.