Botë

Johnsoni, shoumeni i politikës britanike

 

Ish-kryeministri i Britanisë së Madhe, Johnson, të shtunën ka dhënë dorëheqje edhe nga posti i deputetit, duke shënuar fundin e një lideri kundërthënës që erdhi në pushtet duke kundërshtuar liderët e partisë së tij

Ishte kryebashkiak që doli në skenë me famën e nikoqirit të Lojërave Olimpike “Londra 2021” dhe njeriu që u priu konservatorëve në fitoren e madhe me misionin e tij politik “që t’i jepte fund Brexit-it”.

Mirëpo periudha e Boris Johnsonit si kryeministër përshkruhet nga menaxhimi i pandemisë së koronavirusit dhe një grumbulli akuzash etike, nga ahengjet me alkool në qeverinë e tij e deri te shkelja e masave për mbrojtje nga koronavirusi.