Botë

Burgjet e tmerrit në Haiti

Të burgosurit në Haiti janë të etur, të uritur dhe po flenë në këmbë sepse nuk kanë hapësirë të mjaftueshme për t'u shtrirë.
 

Në dhjetor, Universiteti i Floridës ka publikuar studimin që zbuloi se burrat në burgjet e Haitit ishin të kequshqyer, duke konsumuar më pak se 500 kalori në ditë. Studimi përfshiu më shumë se 1 mijë të burgosur në dy burgje në Haiti, pjesë e të cilit ishte edhe Burgun Kombëtar. Të burgosurit ndër të tjera duhet të flenë në këmbë për shkak të hapësirës së pamjaftueshme

I burgosuri i dobësuar me pantallona të shkurtra të zeza ishte shtrirë në një dyshek të hollë në burgun më famëkeq të Haitit, i izoluar nga të burgosurit e tjerë në Burgun Kombëtar të Port-au-Prince për shkak të tuberkulozit rezistent ndaj ilaçeve.

Ai u ul ngadalë për të folur me një gazetar vizitor dhe më shumë se 70 kolegë të sëmurë me tuberkuloz u mblodhën në derën e qelisë fqinje për t'u ankuar për vuajtjet e tyre gjatë kohës së paraburgimit, shumica prej tyre të burgosur nën akuzat për vjedhje të vogla.