Botë

Si e kaloi Erdogani testin më të madh në karrierë

 

Pavarësisht nga një tërmet vdekjeprurës dhe një monedhë vendëse në rënie, fitorja e Erdoganit tregoi edhe një herë qëndrueshmërinë e liderit, për të cilin analistët thonë se i ka rrënjët jo vetëm në mënyrat në të cilat e konsolidoi pushtetin gjatë viteve, por gjithashtu tregon besnikërinë e qëndrueshme të mbështetjes së tij thelbësore

Presidenti Recep Tayyip Erdogan i fitoi zgjedhjet presidenciale të vendit, duke mposhtur bllokun e opozitës, ndërsa ai e zgjati sundimin e tij në dekadën e tretë.

Rezultatet zyrtare treguan se Erdogan fitoi me 52.1% të votave, ndërsa kreu i opozitës Kemal Kiliçdaroglu doli me 47.9%.