Botë

Turqia mbetet në duart e Erdoganit

 

Në komentet e tij të para që nga mbyllja e qendrave të votimit, Erdogani foli me mbështetësit në një autobus të fushatës jashtë shtëpisë së tij në Stamboll. “Falënderoj çdo anëtar të kombit tonë që më besoi përgjegjësinë për të qeverisur këtë vend edhe një herë për pesë vjetët e ardhshëm”, tha ai. Ai e përqeshi sfiduesin Kiliçdarogllu për humbjen, duke thënë "bye, bye, bye, Kemal", ndërsa mbështetësit brohorisnin

(AP) - Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, fitoi zgjedhjen të dielën, duke e zgjatur sundimin e tij gjithnjë e më autoritar në një dekadë të tretë në një vend të goditur fort nga inflacioni i lartë dhe pasojat e tërmetit që rrafshoi qytete të tëra.

Me gati 99% të kutive të votimit të hapura, rezultatet jozyrtare nga agjencitë konkurruese të lajmeve treguan se Erdogan fitoi me 52% të votave, krahasuar me 48% për kundërshtarin e tij, Kemal Kiliçdarogllu.