Botë

Në Gjermani, ku makina është mbret, protestuesit i frenojnë shoferët

Gjermania është, si gjithmonë, më e nuancuar. Por ekstremet nga të dyja palët duket se po bëhen më radikale. Videot në mediat sociale tregojnë rregullisht shoferë të zemëruar që bërtasin dhe ndonjëherë sulmojnë aktivistët
 

Kur bëhet krim protesta paqësore? Sa përçarje mund të përballojë një shoqëri? A i tejkalojnë të drejtat e demonstruesve paqësorë nevojat e ambulancave, makinave zjarrfikëse apo udhëtarëve?

(BBC) - Këto janë pyetjet që po debatoheshin ashpër në Gjermani të enjten në mëngjes, pasi shtëpitë e aktivistëve mjedisorë të Gjeneratës së Fundit u bastisën nga policia herët të mërkurën.

Zëdhënësja e Gjeneratës së Fundit tha se rreth 25 oficerë policie që mbanin armë sulmuan dhomën e saj të gjumit ndërsa ajo ishte në shtrat, duke thyer derën e banesës së saj në lagjen e Berlinit, “Kreuzberg”.