Lucy Stone, një nga mbrojtëset më të mëdha të të drejtave të grave

Lucy Stone, një nga mbrojtëset më të mëdha të të drejtave të grave

13 gusht 2017 09:46

Më 13 gusht të vitit 1818, lindi Lucy Stone, një nga mbrojtëset dhe veprimtaret më të mëdha të të drejtave të grave të shekullit 19-të.

Lucy Stone ndoqi studimet universitare, megjithë kundërshtimin e fuqishëm të babait të saj, i cili mendonte se gratë nuk duhet të kenë arsim të lartë.

Pasi përfundoi studimet, Lucy Stone filloi të mbajë leksione për të drejtat e grave dhe u bë mjaft e njohur. Në vitin 1855 ajo u martua me mjekun Henry Blackwell, por vazhdoi të mbajë mbiemrin e saj edhe pas martesës.

Lucy Stone u bë më pas redaktore e “Gazetës së grave”, që për shumë vite me radhë ishte organi zyrtar i Shoqatës Kombëtare të Grave Amerikane, shkruan kp.

Ajo luajti një rol aktiv në përpjekjet për t’u dhënë grave të drejtën e votës dhe të drejta politike deri sa vdiq, në tetor të vitit 1893.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme