Botë

“Kurthi” i të bërit fëmijë në Poloni

FOTO: AP
 

Javën e kaluar, një gjykatë e Varshavës dënoi Wydrzyńskën për nxitje të abortit duke i dhënë Anias - emri i përdorur nga mediat polake për të identifikuar viktimën e dhunës në familje që tashmë kishte një fëmijë - me pilula aborti. Justyna Wydrzyńska e bëri atë për të shpëtuar Anian nga marrëdhënia e dhunshme në të cilën kjo e fundit gjendej.

Siç Justyna Wydrzyńska e vëren, Ania ishte viktimë e dhunës në familje ashtu siç ishte edhe ajo. Një tjetër fëmijë dhe ajo do të mbetej në kurth. Ishte viti 2020. Bllokimi nga pandemia. Të gjithë shqetësoheshin se kufijtë e Polonisë mund të mbylleshin, duke ndaluar udhëtimin dhe shërbimet postare.

Duke kërkuar të ndihmonte dikë, Wydrzyńska i dha Anias pilulat e abortit që ajo mbante në dorë për vete.