Botë

Ditari i lënë përgjysmë

Në dhjetor gratë në Kabul protestuan kundër talebanëve që ndalonin gratë nga universiteti
Në dhjetor gratë në Kabul protestuan kundër talebanëve që ndalonin gratë nga universiteti
 

Në shkurt të vitit të kaluar Marzia shkroi: “Më duhet të përpiqem më shumë se dje dhe javën e kaluar. … Më duhet të marr një vendim për të ndryshuar të ardhmen dhe jetën time. E vetmja mënyrë për të pasur sukses në një situatë emergjente si kjo është të studiosh”

Të dyja e donin fiksionin, tha tezja e tyre 28-vjeçare Nooria, motra e Zaherit, e cila ishte ulur me Insiyan dhe kishte veshur një fustan rozë të lehtë dhe një shami ngjyrë kafeje të mbështjellë lirshëm.

“Por ata ishin gjithashtu të dhënë pas librave motivues. Mendoj se një nga arsyet pse ata ende kishin shpresë (pasi talebanët mbyllën shkollat e mesme të vajzave menjëherë pas kthimit në pushtet) është ndoshta për shkak të llojit të librave që lexojnë - libra që i inkurajuan ato të ishin gra më të forta, të synonin më lart dhe të punojnë për qëllimet e tyre”, shpjegoi ajo.