Botë

Mbeturinat nga tërmeti në Turqi sa sipërfaqja e qytetit të Barcelonës

Foto: AP
 

Pas tërmetit më vdekjeprurës në historinë e saj moderne, Turqia tani përballet me detyrën e frikshme të asgjësimit të qindra milionë tonëve rrënoja, disa prej tyre potencialisht të dëmshme.

Tërmeti dhe pasgoditjet e 6 shkurtit lanë të paktën 156,000 ndërtesa të shembura plotësisht ose të dëmtuara deri në pikën ku ato kërkojnë prishje, kanë bërë të ditur autoritetet turke.