Botë

Turqia lejon ligjvënësit gjermanët t'i vizitojë trupat e saj

Turqia është pajtuar t'i lejojë ligjvënësit gjermanë të vizitojnë gjatë muajit të ardhshëm, ushtarët e një bazë ajrore në Turqi, në kuadër të një turneu të NATO-s, ka thënë ministri i Jashtëm gjerman, Sigmar Gabriel.

Qasja e vështirë e autoriteteve tek ushtarët gjermanë në baza turke ka rritur tensionet në mes të NATO-s dhe Ankarasë.