Botë

El Salvadori ndërton burgun për 40 mijë persona

 

Qeveria e El Salvadorit ka lejuar mediat në burgun e ri, hapësirë e madhe me kapacitet për 40 mijë të burgosur. Autoritetet kanë thënë se është burgu më i madh në Amerikën Latine dhe se ka teknologjinë më të sofistikuar për të parandaluar ikjet e të burgosurve.

Kritikët kanë thënë se ndërtimi i burgut më të madh nuk është zgjidhje për probleme te sigurisë me të cilat është përballur shteti latin në vitet e fundit. Qeveria ka thënë se burgu është i dizajnuar për liderët e bandave, përfshirë shefat e të ashtuquajturave klika.