Botë

Gjiganti i naftës raporton fitime rekord për vitin 2022

 

Gjiganti i naftës dhe gazit Shell ka raportuar fitime vjetore rekord pasi çmimet e energjisë u rritën vitin e kaluar pas pushtimit rus të Ukrainës, shkruan BBC.

Kompania raportoi fitime prej 39.9 miliardë dollarë për vitin 2022, më të lartat në historinë e saj 115-vjeçare.