Botë

Britania – shteti i vetëm i madh që do të shohë tkurrje të ekonomisë më 2023

Foto: AP
 

Britania pritet të jetë i vetmi vend i madh i industrializuar ekonomia e së cilës do të tkurret këtë vit pasi posti i shkurtër i kryeministres, Liz Truss shkaktoi një ulje të mprehtë të rritjes nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN).

FMN-ja me qendër në Washington paralajmëroi të martën se priste që ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar të tkurret me 0.6 për qind këtë vit – më keq se sa kishte parashikuar tre muaj më parë, dhe më ngadalë se Rusia e goditur nga sanksionet, raportoi BBC-ja të martën.