Botë

Dhjetëra tonë bërllok vërshojnë Drinën

 

Shtetet ballkanike në javën e fundit janë përballur me shi të madh dhe përmbytje. Mirëpo përveç dëmeve që ka bërë natyra, ka shpërfaqur edhe dëmet që njeriu ia ka bërë natyrës. Ndjekim reportazhin për mbeturinat në lumin Drina në Bosnjë

(AP) - Shishe plastike, fuçi të përlyera, madje edhe frigoriferë të vjetër janë pjesë e dhjetëra tonë bërllok që kanë bllokuar lumenjtë në Bosnjë.

Në lumin Drina që rrjedh mes Malit të Zi, Serbisë dhe Bosnjës, bërlloku ka ngecur në një pjesë të lumit afër pendës hidroelektrike, duke krijuar një ishull gjigant bërlloku.