Botë

Tanket perëndimore që mund ta mposhtin Putinin

Ben Barry, bashkëpunëtor i lartë në Institutin Ndërkombëtar për Studime Strategjike (ISS), i thotë BBC-së se tanket perëndimore do të bëjnë ndryshimin. Por ish-brigadieri i Ushtrisë britanike paralajmëron, gjithashtu, se premtimet e deritanishme nuk kanë gjasa të jenë vendimtare
 

Gjermania tha se do të dërgonte tanke “Leopard 2” dhe SHBA-ja njoftoi se do të dërgonte tanke “M1 Abrams”. Si Britania e Madhe, ashtu edhe Polonia, kanë dhënë premtime konkrete dhe shtetet e tjera pritet të ndjekin këtë hap. Disa komentues e kanë përshkruar lëvizjen si një “ndryshues të lojës”. Por a mjafton vërtet për ta fituar luftën?

(BBC) - A ishte java e kaluar koha kur lufta u kthye në mënyrë dramatike në favor të Ukrainës? Ishte sigurisht një moment vendimtar, me koalicion e shteteve perëndimore që konfirmuan më në fund se ishin të gatshme të furnizonin tanke kryesore luftarake moderne.

Gjermania tha se do të dërgonte tanke “Leopard 2” dhe SHBA-ja njoftoi se do të dërgonte tanke “M1 Abrams”. Si Britania e Madhe, ashtu edhe Polonia, kanë dhënë premtime konkrete dhe shtetet e tjera pritet të ndjekin këtë hap. Disa komentues e kanë përshkruar lëvizjen si një "ndryshues të lojës".