Botë

Paraqitja e fundit, Ardern merr pjesë në festën tradicionale indigjene

Foto: AP
 

Jacinda Ardern bëri paraqitjen e saj të fundit publike si kryeministre e Zelandës së Re të martën, duke thënë se ajo largohet "me një dashuri më të madhe për Zelandën e Re dhe njerëzit e saj" sesa kur filloi.

Ardern, e cila ka qenë një ikonë globale e së majtës, tronditi kombin të enjten kur tha se po jepte dorëheqjen si udhëheqëse pas më shumë se pesë vjetësh, sepse nuk i kishte më energji.