Botë

97 për qind e afganëve në varfëri, miliona vajzave iu ndalua shkollimi

Foto: Associated Press/AP
 

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka njoftuar se 97 për qind e afganëve jetojnë në varfëri, që nga marrja e pushtetit nga talebanët, në gushtin e 2021-s.

Sipas një raporti të publikuar nga BBC-ja të martën, dy të tretat e popullsisë kanë nevojë për ndihmë humanitare dhe rreth 20 milionë banorë përballen me urinë akute.