Botë

Përplasje mes izraelitëve dhe palestinezëve në takimin e OKB-së

 

Ambasadori i Izraelit në OKB ka akuzuar palestinezët se po vrasin çdo mundësi për pajtim duke kërkuar një opinion nga gjykata më e lartë e OKB-së mbi pushtimin e Izraelit – dhe i dërguari palestinez në OKB e akuzoi qeverinë izraelite se po përpiqet t’i shtypë njerëzit e tij.

Takimi i përmuajshëm në Këshillin e Sigurisë së OKB-së mbi konfliktin Izrael-Palestinë ishte edhe më kërcënues dhe i vështirë këtë javë, dhe i dërguari i Lindjes së Mesme në OKB, Tor Wennesland, paralajmëroi se një “një cikël i rrezikshëm dhune ekziston në terren, në mes të tensioneve politike në ngritje dhe procesit të zgjatur për paqe”.