Botë

Zelanda e Re miraton ligjin e parë në botë që ndalon duhanin për brezin e ardhshëm

 

Zelanda e Re ka futur një moshë në rritje për pirjen e duhanit për të ndaluar ata të moshës 14 vjeç e poshtë që të mos jenë ndonjëherë në gjendje të blejnë cigare në mënyrë të ligjshme.

Ministrja e asociuar e Shëndetësisë, Ayesha Verrall, ka thënë në miratimin e ligjit të martën se mijëra njerëz do të jetojnë më gjatë, do të kenë jetë më të shëndetshme dhe sistemi shëndetësor do të jetë 5 miliardë dollarë më mirë nga mos nevoja për të trajtuar sëmundjet e shkaktuara nga pirja e duhanit, siç janë llojet e shumta të kancerit, sulmet në zemër, goditjet në tru dhe amputimet.