Botë

Koreja e Jugut po heton qindra raste të fëmijëve që u dërguan për adoptim jashtë

Foto: AP
 

Komisioni i të Vërtetës dhe Bashkimit i Koresë së Jugut do të hetojë rastet e dhjetëra adoptimeve të jug-koreanëve në Evropë dhe SHBA që dyshohet se origjina e tyre ishte falsifikuar ose fshehur gjatë një vale eksporti të fëmijëve në shekullin 20.

Vendimi hap atë që për Korenë e Jugut mund të jetë hetimi më i madh për adoptimet e huaja, ndërsa zemërimi mbi prishjen e lidhjeve familjare rritet, ndërsa tash fëmijët e rritur kërkojnë vëmendjen e qeverisë, raportoi The Guardian.