Botë

Pesë dekada nga misioni i fundit me ekuipazh në Hënë

 

Më 7 dhjetor 1972, Apollo 17 u largua me raketë nga Qendra Hapësinore NASA-s, Kennedy, me astronautët Eugene Cernan, Harrison Schmitt dhe Ron Evans.

Cernan dhe Schmitt kaluan tri ditë në sipërfaqen hënore, qëndrimi më i gjatë i programit Apollo, ndërsa Evans orbitoi Hënën. Cernan dhe Schmitt kaluan më shumë se tre ditë në hënë, duke përfshirë më shumë se 22 orë jashtë tokës, dhe mblodhën afër 113 kilogramë mostra hënore.