Botë

Deri më 2030, India mund ta kalojë Japoninë dhe Gjermaninë për t’u bërë ekonomia e tretë në botë

 

Sipas vlerësimit të kompanive financiare S&P Global dhe Morgan Stanley, India mund t'i kalojë Japoninë dhe Gjermaninë deri në vitin 2030, dhe të bëhet ekonomia e tretë më e madhe në botë.

Supozimi i S&P bazohet në parashikimin se rritja vjetore e PBB-së indiane do të jetë 6.3 për qind. Vlerësimi i Morgan Stanley është i ngjashëm, përkatësisht se GDP-ja e këtij vendi do të dyfishohet deri në vitin 2031 në krahasim me atë aktuale.