Botë

Hungaria mund të mbetet pa 13 miliardë eurot nga fondet e BE-së

 

Komisioni Evropian dëshiron që të ngrijë mbi 13 miliardë euro të fondeve të BE-së për Hungarinë me shqetësimin për demokracinë e brishtë dhe dështimet për të frenuar korrupsionin.

Propozimi, i cili duhet të aprovohet nga shtetet anëtare të BE-së, shënon një moment vendimtar në betejën e komisionit me kryeministrit hungarez, Viktor Orban, mbi sundimin e ligjit, raportoi The Guardian.