Botë

Kinës po i kthehet Covid-19

 

Pekini ka hapur spital në një qendër ekspozite. E ka pezulluar hyrjen në Universitetin e Studimeve Ndërkombëtare të Pekinit pasi një rast i virusit u gjet atje. Disa qendra tregtare dhe ndërtesa zyrash u mbyllën dhe qasja në disa komplekse apartamentesh u bllokua.

zolimet e pandemisë po zgjerohen në të gjithë Kinën, përfshirë një qytet ku punëtorët e fabrikës u përleshen këtë javë me policinë, pasi numri i rasteve të COVID-19 arrin një rekord ditor.

Banorëve të tetë rretheve të Zhengzhous, shtëpia e 6.6 milionë njerëzve, iu tha të qëndrojnë në shtëpi për pesë ditë duke filluar të enjten, përveç blerjes së ushqimit ose trajtimit mjekësor. Testimi masiv ditor u urdhërua në atë që qeveria e qytetit e quajti “luftë asgjësimi” kundër virusit.