Botë

Monedhat kelte vidhen nga muzeu gjerman

Foto: The Guardian
 

Hajnat kanë vjedhur një grumbull monedhash kelte në vlerë prej dhjetëra miliona eurosh nga një muze gjermane pasi kishte ndërprerë lidhjet telefonike lokale dhe të internetit.

Punëtorët e muzeut në Manching zbuluan të martën se një vitrinë ishte thyer dhe koleksioni prej 450 monedhash ishte vjedhur, informoi policia.